Aanpassingen groepsafspraken 

2017 februarilogo NG enkel letters rood 2 bold

Een aantal huishoudelijke zaken hebben wij aangepast. Deels verplicht, deels op verzoek en deels om het voor iedereen overzichtelijk te houden.

 1. Nieuwe jurisprudentie nopen ons om bronvermelding bij foto's nogmaals VERPLICHT te stellen en met name hierop toe te zien. Bij de foto zelf en niet pas in een reactie. Ook bij eigen foto's. Bij foto's uit een privé collectie, OOK de eigenaar/maker van die collectie erbij vermelden. Als de foto van een andere groep of een website komt die er (ook) bij vermelden. Kortom: de auteursrechtelijke eigenaar van de foto, danwel de gebruikmaker van die rechten waar je de foto van hebt overgenomen. Let op: Pinterest, Instagram etc. is GÉÉN bron. Wij, het beheer, hadden hier graag wat "luchtiger" mee om willen gaan, maar de wetgever en de rechterlijke interpretatie er van verplichten ons hiertoe. 
     
 2. In onze bevriende zustergroep is sinds kort duidelijk vastgelegd hou oud foto's minimaal moeten zijn. Wij gaan daar naadloos op aansluiten. D.w.z. dat foto's op Nijmeegs Glorie voortaan op de dag van plaatsen niet ouder dan 25 jaar zijn, maar het liefst van recentere datum. De voorwaarde dat het gefotografeerde op de dag van plaatsen er nog staat, voor zover het onroerend goed betreft, blijft van kracht. 
     
 3. Ook graag erbij vermelden een tijdsaanduiding en wat en waar het is. We hebben inmiddels ook leden die niet van Nijmegen komen en/of er niet wonen. Voor hen is niet ieder gebouw en zo even bekend als bij echte Nimwegenoaren. Denk dan bijvoorbeeld aan 4daagse lopers die van ver komen. 
     
   
 4. Per bericht maximal 3 foto's in het hoofdbericht, die allemaal apart van een bron moeten worden voorzien. Wil je er meer plaatsen dan in de reacties of in een nieuwe post.  
     
 5. Berichten die niet aan bovenstaande criteria voldoen zullen wij verwijderen. Daarbij geldt ook hier dat af en toe een uitzondering geen probleem is als daar een aanwijsbare reden voor bestaat. Met nadruk op "af en toe." Dat geldt alleen niet voor bronvermelding (zie boven), dat moet ALTIJD, zonder uitzondering.


E.e.a. is aangepast in de groepsafspraken, die wij de aktieve leden adviseren eens goed door te lezen.

Groet,
Het beheer van "Nijmeegs Glorie"


Klik hier om terug naar de atartpagina "archief aankondigingen" te gaan.

                                          Design details: Paul Marsman©  Rode letters 156 witte achtergrond